Voorlopig laatste update
Dag lieve allemaal,
Vandaag even een laatste update voor voorlopig. Het is nu dinsdag, en vanaf morgen gaan we een aantal dagen naar Ubud. De locatie in Ubud geeft komende vrijdag een sportdag en iedereen is gevraagd om te helpen. We gaan morgen dus al brommeren (eerste keer zo`n lange trip naar Ubud) en daar blijven we tot zondag. Vanaf zondag hebben we trouwens een huisje! We hebben dit voor 3 weken vastgelegd, het heeft een mooie ruimte, twee aparte kamers en een keuken (ook wel eens leuk!). Maar geen wifi. Vandaar deze update, ik zou niet weten wanneer ik weer iets van me zou kunnen laten horen (moet ik al met mn laptop naar een cafe-restaurant).
Vorige week donderdag 03/05 hadden we de morgen aan ons huiswerk besteed. Helaas deed het internet niet en nu wist ik nog steeds niet of ik nou goed bezig ben (vanuit school) want mijn begeleidster reageert zoooo snel (ahum). Tot een uur of 13.00 heb ik hieraan gewerkt. Daarna gingen we met een Putu (lijkt wel of iedereen hier zo heet), het huis bekijken wat we dus hebben vastgelegd. De eigenaar was een beetje opdringerig maar na betaling kalmeerde hij, niet echt een super gevoel bij maar het huisje is ontzettend leuk, dus ik geef het een kans.
Vervolgens heeft Putu ons de omgeving laten zien. Daarna vonden wij het wel tijd worden voor een duik in zee. We aten onze lunch ook op het strand (inmiddels al 15.30). We hebben tot het begin van de zonsondergang gekeken (18.00) en zijn daarna gaan douchen.
Na het opknappen, wat vrij snel ging, gingen we richting het centrum. Hier hebben we in de pizzahut lasagna gegeten (op zn balinees). Het was lekker en anderhalf uur later gingen we met een goedgevulde buik naar het strand. Dominggo maakte met zijn neef en andere familielieden (iedereen is zijn neef of broer...), een kampvuur aan. Er kwamen nog een aantal jongens bij ons zitten. Rond middennacht namen we nog een duik in zee (helemaal niet koud) en vervolgens ging ik douche en met Maaike naar huis.
Vrijdag 04-05.
We lagen er rond 02.00 uur in maar toch was ik alweer vroeg wakker. Ik liet Maaike slapen (hadden we afgesproken) en ik ging ontbijten. Daarna stad en land afgezocht om een paar scans te maken van mijn formulieren. Hier ben ik de hele morgen mee bezig geweest, iedereen zijn scanner is zogenaamd stuk. Daarna hebben Maaike en ik geprobeerd om ons huiswerk (de verslagen verbeteren) te maken maar dit ging maar moeizaam.
Daarna gingen we even boodschappen halen en een lekker broodje bij de warme bakker halen (jeeej heerlijk!). Helaas begon het daarna keihard te regenen en waren we verplicht om ons brood op het terras, onder het afdak, op te eten. Ook ons middagje strand ging niet door en werd vervangen door een slaapie op bed (was toch te kort slaap die nacht).
Na het slaapie lekker gedoucht en bij de warung op het strand fried rice gegeten. Dit hebben we gedeeld want het is iedere keer veel te veel voor ons. Het was nu precies goed en we hadden zelfs nog plek over voor een toetje, ijs! Hmm. Om 20.00uur (onze tijd) herdachten we de mensen die voor ons gevochten hebben tijdens de tweede wereld oorlog. Ze hadden er bijde warungrekening mee gehouden en de muziek ging uit.
Daarna gingen we met de one happy family (dominggo en zijn vrienden,broers,neven) kaarten.
Tijdens het kaarten ging het weer keihard regenen.
Zaterdag 05-05.
Het was vannochtend nog fris en bewolkt nadat het gister zo had geregend. En dat terwijl we nu express smorgens naar het strand wilde gaan. We hadden helemaal de wekker gezet! Om 10.00uur zaten we dan nog op het strand, welliswaar de kleren nog aan. Gelukkig klaarde het een half uurtje later op. Tot op een gegeven moment het wel weer heel erg warm werd en de parasol te pas moest komen. We deelde een gezamelijke lunch (bananen juice, bananenpannekoek en een jaffle (tosti met tomaat). Uiteindelijk was het al na tweeen en vroegen aan Annika (eigenaar warung) of ze nog een paar masseuses kon optrommelen. En ja hoor daar kwamen ze aangehuppeld. We hebben heerlijk kunnen ontspannen en dat voor nog geen 2,5 euro voor een half uur. Daarna meteen naar het hotel gegaan want we hadden inmiddels ervaren dat de olie op je lichaam, je snel laat verbranden, maar dat was ik inmiddels toch al, ondanks de parasol en de suncreme.
Vervolgens hebben we ons opgefrist, gecomputerd en een warung opgezocht. Maaike had net te horen gekregen dat haar oma is overleden.
We aten lekker bij een warung (groente,kip in zoetzure saus en rijst). En zochten daarna de jongens op bij de warung op het strand, we maakte weer een kampvuur aan. Ik was uiteindelijk half 3 thuis, Maaike ging iets eerder want die voelde zich niet lekker.
Zondag 06-05
Vanochtend keken we even hoe Maaike zich voelde, we zouden namelijk met de boot de zee op gaan om te gaan snorkelen. Dominggo stelde 12 uur voor (kon hij nog slapen) en in de tussentijd zijn wij rustig opgestart. Het ging niet zo goed maar Maaik wilde het wel proberen. Eenmaal in het water ging het wel goed. We hebben heerlijk een uurtje gedobberd alleen waren er helaas maar weinig vissen te bekennen, wel zeesterren!
Na anderhalf uur zijn we weer naar het plattelang gevaren. We aten even een snelle lunch (appel en chips:s) en gingen daarna op één scooter naar het westen toeren. We hebben doorgereden tot Pemuteran en daar hebben we foto's gemaakt. Het is daar veel groener en rustiger maar niet een plek om vaak te komen. Voor een dagje is leuk. Op de terug weg gingen we nog in Pulaki een (apen) tempel bezoeken. We moesten een sarong om ons onderlichaam dragen, terwijl onze schouders niet bedekt waren? Vaag!
We maakte foto's en na een donatie (2.000rp is nog geen 20 cent, we hadden niet meer), gingen we er weer vandoor. Onderweg gefilmd en geprobeerd foto's te maken maar dat gaat lastig als je 70 km per uur rijd ;-).
In 17.30 waren we op weg en alle warungs waren dicht. Dus aten we maar een pizza en kebab in een soort wegrestaurantje (wel schoon en netjes!). We hadden vandaag 80 km afgelegd.
Daarna zijn we naar het strand gegaan. Het was vandaag full moon. Volle maan is elke 20 dagen, na 10 dagen is de maan op zijn kleinst en dan groeit hij weer uit tot een grote bol. Elke 20 dagen is er dus een ceremonie om dit te vieren. Zij jagen hierbij de kwade geesten weg uit het water.
Maandag 07-05
Vandaag wilde we 'lekker' aan ons huiswerk zitten totdat we om half 10 een telefoontje kregen van onze 'baas' (zo wil hij zelf niet genoemd worden) , Tedi. Hij vroeg of we deze dag tijd hadden voor een interview. Ik antwoorde dat dit goed was, maar hij had eigenlijk de afspraak al gemaakt om 10.00uur! En wij moesten nog ontbijten. Ik at heel snel en dronk mijn thee nog niet eens op (hij was namelijk nog eerder ook). Ik poetste mijn tanden en we konden gaan.
Wat denk je? Zegt hij; waar is jullie nieuwe huis, waar jullie verblijven de komende tijd? Wij uitleggen. Hij zegt; dan gaan we dat eerst zien. Ik stond hem met verbaasde ogen aan te kijken, heb ik daarvoor zo snel alles voor gedaan? Maar het schijnt normaal te zijn om een half uur later te komen. En bedankt!
Het interview ging welliswaar weer helemaal voorspoedig, we waren al snel klaar en hadden alle vragen beantwoord gekregen!
Daarna ging Maaike naar bed en ik heb even boodschappen gedaan. Vervolgens ging ik naar het strand (medicijnen halen bij Annika voor Maaike). Ik ben daar nog een aantal uur gebleven, en met toeristen gepraat (je maakt hier snel contact).
Daarna heb ik geskypd en Maaike nog wat eten gegeven. (Melk met cornflakes). Ik ben nog naar het strand gegaan om de gezelligheid op te zoeken. Het was rustig maar wel weer gezellig.
Vandaag dinsdag, hebben we rustig aan gedaan. Ontbeten en naar Hardy's (winkelcentrum) gereden in Singaraja. We hebben even wat shampoo etc ingeslagen voor de komende dagen. Daarna even gelunched en nu zit ik alweer inmiddels 2 uur aan mijn huiswerk (en mn blog).
We gaan zo nog even naar het strand (wil ik tenminste ;))..
En daarna ga ik mijn kleine tasje inpakken want voor 4 dagen moet ik er kleding in doen en meenemen op de scooter. Mijn koffer blijft bij Tedi en nu wordt het dus heel erg krappensokkenwerk met inpakken. We gaan het zien.
Jullie horen wel weer van me, ik zou niet weten wanneer maar alvast weer bedankt voor alle reacties, erg leuk!
Sampa Jumpa!
Liefs, Evelien
Dag Evelien!
Bedankt voor weer 5 minuten leesplezier!! Wat ben je toch een bofkont daar op het mooie Bali! Iedere dag strand...jaja Veel plezier en succes de komende dagen in Ubud. Daar ben je al geweest toch? Voorzichtig op de scooter en "werk ze"..... liefs Astrid
Hoi Evelien,
Super leuk hoor om al je avonturen te lezen en te volgen. Wat maak je veel mee en wat doe je goed je best op je huiswerk haha. Veel plezier nog en geniet! Groetjes van Rody
Heeeey eevaap!
Je beleefd echt super veel en zo te zien heb je het nog steeds super naar je zin!!Veel succes verder en geniet er verder van!! Kusjes Raymond!!
hey meid..
ik wil ook wel zo'n goedkope massage..;-)
het zit maaike niet echt mee hea. wens haar maar veel sterkte toe.
wel mooi dat jullie voor 3 weken een vaste slaap plek hebben.. kun je het een beetje je eigen maken.
hoop gauw weer wat van je te horen.. Hou je taai.. :p
groetjes...marieke!!