eveliensabrina.reismee.nl

Van Centrum Siena naar Backpack Farm Perugia

Buono giorno everybody.

Jeetje wat leuk dat jullie allemaal naar mijn verhalen uitkijken. Ik heb al een tijd niets meer van me laten horen, excuses.

Wel, hebben jullie even de tijd nu? Hier komt een story over de afgelopen dagen.

Ik ging van Florence naarSiena. Afgelopen zaterdag (alweer)!Eenmaal in de trein bedachti k me dat ik mijn ring niet om had, oh wat een stress. Ik vertelde mijzelf dat ik eenmaal bij het hostel maar mijn tas moest doorzoeken. Envoila, hij zat er in. Fjoe! En eenmaal op het station aangekomen, ben ik mijn dure handdoek verloren :( Hij zat vast aan mij tas zodat hij kon drogen. GRR!
Ik kwam vroeg aan bij het hostel maar het kostte me wel tijd en energie om het te vinden. Wat een ramp! Ik ben meteen weer naar het station gegaan om mijn handdoek te vinden. De bus reed alleen een andere route en eindigde in het centrum. Ik vroeg de weg naar het station aan een chinees meisje, zij wist het niet. Er kwam een oudere Italiaan mij helpen, hij was een gids in zijn vrije tijd enhij had een scooter. Ik dacht oh nee... Gaan we weer! Ik heb het toch maar geaccepteerd want het was anders 20 minten lopen.
Hij kon mooi aan elke balie van de politie,bars en treinstation vragen naar gevonden voorwerpen maar niets.. Helaas , stupid me!!

Daarna wilde ik terug naar het centrum maar ik mocht ook op de scooter als ik wilde. Oke ik heb het gedaan en eigenlijk geen spijt van gehad. Ik heb het gebied om Siena heen gezien, erg mooi en veel wijngaarden! Hier was ik nooit lopen gekomen want het is erg heuvelachtig.
Daarna zijn we naar een uitkijkpunt geweest en de rest van Siena bekeken. Ik ben nergens in geweest. Om 16.00 had ik eigenlijk wel weer zin om mijn eigen plan te trekken, even alleen. Ik zei tegen hem dat ik naar het hostel wilde en voila hij bracht me erheen. 'S avonds wilde hij me nog andere dingen laten zien. Eigenlijjk kon ik moeilijk nee zeggen en ik voelde me niet gedwongen dus ik heb die avond nog het een en ander bekeken. Met hem... ahum. De volgende dag wilde hij wel weer afspreken, nou dat heb ik meteen afgeketst haha.
Ik ging, zondag, naar San Gimignano. Een oud plaatsje ,veel toeristen maar de moeite waard. Ik moest wel met het openbaar vervoer. En op zondag in Italie... dan kan je lang wachten. Heen ging alles goed. Ik ben 2 uur in het plaatje geweest maar terug was een ramp! Ik had de bus, had dezelfde ticket gebruikt als de heenweg, het kostte me anders 11 euro en nu heb ik heen en terug 5,5 betaald haha echt een hollander. Maar hier in Italie kijkt niemand je ticket na, zo vreemd! Als je niet stempelt vinden ze het ook goed.
Terug moest ik weer dezelfde overstap maken in Pogibonsi. Daar bleek datde bus net vertrokken was naar Siena. Maar genoeg bussen volgens mijn boekje. NOT! Ik moest 2 uur wachten. Het weer was zondag niet heel lekker. Maar toen ik moest wachten scheen de zon! Yes en eenmaal daar waren er meer mensen die er last van hadden dus aanspraak genoeg!
De bus kwam, hij stopte voor mijn hostel, inmiddels was het al 17.00u ik had weinig zin om weer naar Siena te gaan omdat het hostel buiten het centrum lag.
Ik ging lekker uiteten dacht ik zo, haha lekkere tortellini geprobeerd. En Italianen hebben alle tijd maar in dit restaurant werd je aangekeken als je nog even bleef nazitten joh wat gingen zij als een rakket te werk!

Maandag. Het openbaar vervoer rijd normaal. Gelukkig geen last van alle vertraagde treinen, bommeldingen, explosies gehad. (als ik dat zo mag geloven op het nieuws)
Voor 10.00u mijn hostel verlaten, dat moest. Toen gewacht op mijn trein die pas om 13.30 ging. De zon scheen dus geen probleem. Even naar de supermarkt geweest en chillen maar. Er kwam nog een ' vrouw' (eind 20) me wat vragen en we raakte aan de praat. Ze kwam van Austria (oostenrijk) En was van plan om hier in Italia haar draai te gaan vinden, het was haar eerste dag. We hebben 2 uur volgepraat. Het laatste uur heb ik op hetr station gewacht omdat ik toch een beetje bang was dat de treinen niet zouden rijden.
Eenmaal dat ik moest overstappen in Chiusi was de trein net vertrokken. Heerlijk, weer anderhalf uur wachten. Mijn boek heb ik wel 3 x gelezen haha nee zo erg nou ook weer niet.

Bijna in Perugia aangekomen, belde ik de Farm welk station van de 3 ik moest hebben. Gewoon centraal. De bussen rijden om het kwartier staat op het internet, nou not! Heb bijna 3 kwartier moeten wachten want je raad het al.. had de bus net gemist!
Eenmaal bij de halte uitgestapt heb ik maar weer gebeld, ik was ergens terecht gekomen en ik wist echt niet hoe nu verder. Eenmaal op de goede richting te zitten,belde ik aan bij een andere farm, haha oops!
Nou om 19.45 was ik eindelijk op de farm. Ik zou alleen in een tent slapen en die stond nog niet op. Ik kon gelukkig wat mee eten met een engelse familie. Er was deze avond een bbq gepland. Heerlijk even wat warms en een wijntje kon ik ook wel gebruiken.
Daarna hebben we lang gepraat maar ik ging om 11.30 pm toch te bed. En niet in de tent!
Er staat hier ook nnog een soort tuinhuisje, een andere backpacker sliep daar en had 1 bed over. Omdat het de middag hier had geregend was de ondergrond nat en ik accepteerde haar uitnodiging maar al te graag!
Ik kan vandaag ook nog in de hut slapen , heerlijk!

Gister was het s morgens heerlijk weer en heb ik gezwommen. Niemand was er en had dus lekker een privebad. Daarna ging ik mountainbiken, ik kan gratis een fiets lenen dus dat was mooi om de omgeving te zien. Onderweg kwam ik mijn room-mate tegen, Emliy. We passeerde elkaar en gingen ieder een eigen kant op.
Een kwartier later troffen we elkaar aan op een bepaald punt. Toevallig. Het begon te regenen, we hebben gescholen en zijn daarna samen verder gefietst. Naar een wijngarden!
Eenmaal bij de wijngarden konden we mooi schuilen. We hebben daar lekker gegeten,gescholen,gedronken,gepraat en wijn gekocht ofcourse haha. Het werd weer droog.
Met 3 flessen wijn op onze rug gingen we verder. We konden helaas geen rondje maken naar de Farm en hebben dezelfde weg afgelegd.
Daar aangekomen heb ik lekker niets gedaan. Emily ging nog wandelen.

Wel, tot zover een overzicht van de afgelopen dagen.
Ik heb gister avond een ticket geboekt naar Nederland, aankomende maandag.
Helaas was het allemaal erg duur en de trein kan ik niet online reserveren, ook geen idee hoeveel het kost. Alleen het internet valt hier vaak uit. En ja hoor, heb ik perongelijk 2 tickets geboekt. Dus moeders is dit momenteel aan het regelen met easyjet.
Ik wil morgen naar Bologna, een lange trip van 3 uur treinen maaar dan zit ik alvast in de buurt van Milaan. (Vanuit Milaan vlieg ik naar Amsterdam).
Vanuit Bologna wil ik nog het een en ander bezichtigen....

Nouu he-he. Krijg een stijve nek van het typen.
Bedankt voor jullie reacties weer en we mailen!

Liefs, ciao ciao xxx Evelien

De Goudjes

Ha die Eef,
Wat een lang verslag van de laatste dagen zeg. Raymond zal zeggen: goed verhaal, lekker kort! :-)
Wel weer veel meegemaakt en heel wat uurtjes aan t reizen geweest. Je hebt zo al heel wat gezien van Toscane. Gezellig dat je nu wat contact hebt met andere en zo ff lekker kan kletsen en een verfrissende duik kan maken in het zwembad. Nog heel veel plezier, geniet nog van alles (lekkere eten, ijsjes en de Italiaanse jongens, haha ) en we wachten weer op je volgende verslag.
Liefs en groetjes van Ron, Helga, Patrick en Raymond

Rob en Ingrid

Zo .. weer genoeg meegemaakt en vooral leuke dingen
Zo lekker meeëten onverwachts is toch geen vervelende bezigheid.
Heb je nu weer genoeg groen en natuur opgesnoven om de laatste dagen weer in het stedelijke door te brengen.
Bologna is ook de moeite waard. Geniet nog lekker en breng voor ons een beetje zon mee.
Veel plezier nog evi en tot gauw maar weer
dikke kus van ons

oude Brazem

je denkt natuurlijk ik hoor niks meer van de oude Brazem is hij gevangen en opgegeten!
maar neen hoor hij is er nog, en heeft alles op de achtergrond gevolgd, mijn laatste info was dat je in Venetie bent beland.
goed gedaan meid want deze plaats moet je eigenlijk ook niet missen, wij Brazems zwemmen daar altijd graag door de grachten.
ik hoor dat je maandagmorgen vroeg weer naar Hoogwoud gaat, nu het goede weer heb je dan alvast vooruit gestuurd en kan je lekker kiezen wat je s'Avonds weer wil eten( pasta zeker?)
geniet nog lekker in het weekend en een goede terugreis, ik duik weer even onder water om te zien of ik nog een aardappeltje kan vinden.

doei, blub blub de oude Brazem