Eerste week
Hallo allemaal,
Bij jullie is het nu 2e paasdag. Hier wordt er verder geen aandacht aanbesteed. Er is namelijk maar een paar procent cristen hier op Bali, goede vrijdag kennen/vieren ze dan weer wel.
Zaterdag nam Thijs (opdrachtgever) afscheid. We hadden besloten deze dag geen wekker te zetten en uit te slapen, toch viel het uitslapen erg mee. We hebben nog even een tijdje bij de warung (restaurant) van de stichting gezeten. Hier hebben we ook gezamelijk gelunched. Brood,kaas,eieren,tomaat,komkommer en sla. Iets wat voor ons nog niet zo bijzonder is, maar voor de andere stagiaires wel goddelijk is. Hmm dit zullen wij later waarschijnlijk ook ervaren.
Na de lunch ging ieder voor zich wat doen. Wij gingen de andere kant van de straat verkennen (monkey forest road). Na een half uurtje gingen we weer even naar ons appartement. Daarna gingen we weer naar Sjaki (stichting afkorting ;)). We zeiden gedag tegen Thijs en gingen vervolgens weer terug naar ons appartement.
Ik had een beetje een raar gevoel in mijn buik en had niet zoveel trek. Sowieso hadden Maaike en ik allebei weinig trek dus haalde we wat in de supermarkt. (Dan kan je dus amper wat kopen als je geen gasfornuis hebt of een waterkoker, dus we zaten aan de chocoladecroissantjes). Gelukkig ging voor het slapen mijn buikpijn over!
Voor zondag hadden we besloten om een scooter te huren, dit had ik zaterdag geregeld. We zijn wel afgezet als ik Jelita mag geloven. Hmm weer een lesje voor de volgende keer.
Jelita ging zondag mee brommeren, dat gaf ons wel een fijn gevoel. Je verdwaalt hier heel snel en daarnaast was het erg wennen om links te rijden en al die gehaaste reizigers te passeren. Maar oefenen baart kunst. We zijn naar de sawa's gereden, vervolgens gingen we weer terug en daarna weer een andere route genomen. We wilde namelijk naar het olifanten safari park.
Het duurde vrij lang voordat we er waren en als je de balinezen de weg vraagt, wil het niet zeggen dat dit altijd juist is. Na een tijd te hebben gebrommerd waren we er.
Wat bleek? Het park was alleen al 174.000 roepia per persoon (ongeveer 11.000 roepia staat gelijk aan 1 euro). Maaike had perongeluk de dollar tekens gelezen ipv de roepia. Dus het was geen 19 roepia. Haha wel jammer maar omdat we al zover hadden gereden wilde weo ok niet zomaar gaan. We deden dus alleen de entree van het park en niet het ritje op de olifant (kostte in totaal iets van 550.000 roepia.
Het park viel toch wel tegen qua grootte, ze hadden wel volgens eigen zeggen 3,5 hectare grond maar daarvan was ruim de helft bedoelt voor de ritjes op de olifanten.
Helaas maar met heel wat prive shoots met olifanten, en de kleine olifantjes hebben gezien en een olifantenshow als toetje, was het toch wel weer erg leuk.
Vandaag, maandag, voor het eerst aan het werk voor de stichting. We hebben de tienergroep geobserveerd. We werden er wel een beetje moe van alleen, stil zitten; kijken en schrijven. Hmm nee laat ons maar aan het werk! Maar het gaat ook allemaal in een rustig tempo, heel anders vergeleken met ons! Alleen de picto's en de afwisseling in het programma lijkt wel op dat van ons. (Andere stagiaires hebben hier ook al veel inbreng gehad).
Ik zal er weer een paar foto's bij zetten! Vooral die van de olifanten zijn leuk ;)
Sampai Jumpa!
X Evelien
Hallo Evelien,
Leuk om wat van je te horen we hebben het aandachtig gelezen het hele verhaal en vinden je maar moedig met die olifanten.
Heel veel plezier en op naar het nieuwe verhaal en de foto's
liefs van ons
hey eef
wat maak je toch weer leuke verhalen.. en wat beleef je al veel in die paar dagen.. gelukkig is het bij jullie lekker mooi weer... hier is het steeds bewolkt... nou nog heel veel plezier.
Groetjes.. Marieke
Salamat pagi, paling baike Evelien!
ja want terwijl jij dit leest is het wel een goede morgen neem ik aan!
wat een verhalen en wat een foto's geweldig wat een belevenis en ervaring.
pas je gerust een heel eind aan hun levens ritme qua tempo, gedrag en eten dat werkt op den duur het beste. een beetje van jezelf en toch een boel van hun, en dat van die mus en duif gaat er bij niet in hoor even je goede bril pakken.
dat met de scooter is een bijzonder goed en gaaf idee, dan kan je rustig de omgeving verkennen, zijn er al knappe jongens gespot ( dat kan zonder bril toch?)
nou ik duik maar weer eens diep onder water, om wat voer te zoeken want hier boven is de zon ver te zoeken.
Banyak keber hasilan,para depan berhari hari!
Ciuman, papi Brazem
hoi eev
ik zie al dat het super genieten is daar,
mooie foto's en een schitterende natuur, veel suc6 dinsdag als je weer aan de bak mag(zal geen probleem zijn). ik heb dinsdag nog paasvrij (ook niet slecht).
xx jappiejo